Русија

Јако невреме и у Русији: Смртоносни циклон у сливу Волге однео 10 живота, међу њима троје деце

У невремену које је донело орканске ударе ветра повређено је 76 особа, а још 100.000 људи остало је без струје
Јако невреме и у Русији: Смртоносни циклон у сливу Волге однео 10 живота, међу њима троје децеwww.globallookpress.com © Serguei Fomine

Најмање 10 особа погинуло je, док је 76 повређено у невремену које се обрушило на регион Волга у Поволшком федералном округу, саопштила је прес служба руског Министарства за ванредне ситуације, пренео је ТАСС.

На сликама које је министарство објавило у апликацији Телеграм, виде се аутомобили и шатори који су тешко оштећени и згњечени обореним дрвећем.

"Опасне временске појаве, праћене ударима ветра и до 27 метара у секунди, погађају од јуче осам региона Поволшког федералног округа: Републике Татарстан и Мари Ел, Чувашку Републику, Нижњи Новгород, Пензенску, Уљановску, Кировску и Самарску област", саопштило је Министарство за ванредне ситуације.

Око 100.000 људи је без струје у 520 насељених области.

Ветар је оштетио кровове на 41 стамбеној згради и седам друштвених објеката, а срушено је 550 стабала.

"Спасиоци руског из Министарства за ванредне ситуације помажу људима да се изборе са последицама временских непогода", навело је Министарство.

Према временској прогнози, циклон ће захватити и друге области у сливу Волге.

Руски истражни комитет саопштио је да је покренуо кривични поступак за инцидент у којем је погинуло троје деце. На сликама које је Министарство објавило на апликацији Телеграм виде се аутомобили и шатори који су тешко оштећени и згњечени обореним дрвећем.

image