Русија

Нигер: Русија је озбиљан партнер

Русија може помоћи у праведнијем развоју налазишта и подели нафте и уранијума, сматра политичар из ове афричке државе
Нигер: Русија је озбиљан партнерwww.globallookpress.com © Djibo Issifou/dpa

Нигер у Русији види озбиљног и поузданог партнера који може да замени досадашње за реализацију узајамно корисних заједничких пројеката за развој налазишта уранијума и нафте у земљи, изјавио је за "РИА Новости" Умару Абдурахамане, представник Панафричке партије Нигера, државе која се ових дана налази у средишту пажње светске јавности због војног удара којим је свргнута досадашња, прозападна власт у овој бившој француској колонији.

"Имамо уранијум, нафту и још много тога у нашој земљи, али морамо да видимо како да радимо, развијамо, и  делимо их, јер смо раније имали неке старе партнере и размена није била баш добра. Африка сада мора да ради са Русијом, јер је она озбиљна. Русија ће нам помоћи да поделимо све што урадимо заједно", рекао је Абдурахамане.

У том смислу, саговорник агенције је истакао и значај самита Русија-Африка, напомињући да ће јачање руско-афричких односа користити не само народима Африке, већ и народу Русије.

"Руси немају много компанија у мојој земљи, али мислим да би то требало да се уради. Желе да створе нешто у свим афричким земљама", додао је Абдурахамане.

image