Русија

Путин: Осигурати безбедност информационог простора

Руски председник одржао оперативни састанак са сталним члановима Савета безбедности
Путин: Осигурати безбедност информационог простора© TANJUG/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Председник Русије Владимир Путин одржао је данас оперативни састанак са сталним члановима Савета безбедности, наводи се на званичном сајту Кремља.

Руски председник је предложио да се разговара о питањима осигурања безбедности у информационом простору у савременим условима. 

"Разговараћемо о питању рада у области информационог простора у вези са осигурањем безбедности руске државе у савременим условима. Сви разумемо колико је то важно, али посебно сада, имајући у виду специфичности тренутне ситуације", рекао је Путин.

Састанку су присуствовали председавајућа Савета Федерације Валентина Матвијенко, председник Државне думе Вјачеслав Володин, заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев, шеф Председничке администрације Антон Ваино, секретар Савета безбедности Николај Патрушев, министар унутрашњих послова Владимир Колоколцев, директор Федералне службе безбедности Александар Бортников и специјални представник председника за заштиту животне средине, екологију и транспорт Сергеј Иванов. 

image