Русија

Путин: Западне обавештајне службе умешане у терористичке нападе у Русији (ВИДЕО)

Путин на састанку са сталним члановима Савета безбедности
Путин: Западне обавештајне службе умешане у терористичке нападе у Русији (ВИДЕО)© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Руски председник Владимир Путин изјавио је да неопходно да се учини све како би се нови региони што пре интегрисали у правни и економски простор Руске Федерације. 

"Сада је задатак да се ове историјске руске земље – Донбас и Новоросија, што пре интегришу у економски, правни, образовни простор Руске Федерације .На новим територијама се већ обнављају стамбени објекти и путеви, обнављају се образовне установе, редовно се исплаћују пензије, а почео је да функционише механизам преференцијалне хипотеке", рекао је Путин.

Он је додао да je ситуација у новим регионима Русије напета и да морају да се сузбију пропаганда и лажи Кијева и Запада, усмерене на дестабилизацију нових руских региона.

"Морамо да стриктно сузбијемо пропаганду неонациста и њихових покровитеља у новим регионима, да се разоткрију лажи. Кијевски режим не штеди никога, неонацисти и њихови саучесници делују не само на новим територијама, већ и у другим регионима. Има разлога да верујемо да се користи потенцијал западних обавештајних служби, а криминални елементи покушавају да искористе ситуацију", рекао је руски лидер.

Руски председник позвао је становнике нових региона да се активно укључе у заштиту реда и закона на овим територијама.

"Морамо активније укључити локално становништво у спровођење закона, усавршити систем благовременог информисања људи о великим безбедносним претњама, одмах реаговати на апеле грађана и успоставити канале за сталну такозвану повратну информацију", рекао је Путин.

image