Русија

Путин са Саветом безбедности: О додатним мерама за спречавање криминала у образовним установама

Руски председник одржао оперативни састанак са сталним члановима Савета безбедности
Путин са Саветом безбедности: О додатним мерама за спречавање криминала у образовним установама© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Председник Русије Владимир Путин одржао је данас оперативни састанак са сталним члановима Савета безбедности, наводи се на званичном сајту Кремља.

Представници Савета безбедности и руски председник разговарали су о додатним мерама за спречавање криминала у образовним установама. Том приликом Путин је поручио да сматра да је важно испланирати превенцију против криминала у школама, а не само након трагедија.

"Данас имамо питање од изузетног значаја. Њему се по правилу обраћамо само ако се деси нека трагедија. Али смо се својевремено договорили да ћемо на тим питањима радити плански", рекао је Путин, дајући реч министру унутрашњих послова Владимиру Колоколцеву.

Састанку су присуствовали и председници Савета Федерације и Државне думе Валентина Матвијенко и Вјачеслав Володин, заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев, шеф администрације руског председника Антон Ваино, секретар Савета безбедности Николај Патрушев, руски министар одбране Сергеј Шојгу, директор ФСБ Александар Бортников, шеф Спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин, специјални представник председника за заштиту животне средине, екологију и транспорт Сергеј Иванов.

image