Русија

Спречен терористички напад на Крим, оборено 20 дронова

Ово није једини напад које су украјинске снаге у протеклој ноћи извеле на територији Руске Федерације, један дрон је напао Калушку област на периферији Москве
Спречен терористички напад на Крим, оборено 20 дроноваwww.globallookpress.com © Баранов Владимир/Globallook Press

Руске снаге су синоћ спречиле кијесвски режим да изведе још један терористички напад на Крим са 20 дронова, саопштило је руско Министартсво одбране.

Како се наводи у саопштењу, 14 дронова је уништено системима противваздушне одбране, а шест њих је оборено средствима за електронско ратовање.

У нападу на објекте на територији Крима нема страдалих нити материјалне штете, додаје Министарство.

То није једини напад које су украјинске снаге у протеклој ноћи извеле на територији Руске Федерације.

Код Калушке области на периферији Москве, оборен је један дрон, јавио је гувернер региона на Телеграму. Последица по људе и инфраструктуру нема, ПВО системи су успешно обали посао, додао је.

Овакви инциденти су постали честа појава. Прексиноћ је оборен дрон у Ферзиковској области, а трећег августа је уништено седам дронова који су летели ка Калушкој области. Како је тада саопштило руско министарство одбране, то је био покушај Кијева да изведе терористички напад.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, рекла је раније портпаролка руског МСП и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.

image