Русија

Ништа им не иде за руком: Запад и Украјина полако схватају да неће победити Русију

Тактика украјинске војске се у овом тренутку своди на то да покажу било какав успех у борбама како би западне земље наставиле са испоруком оружја, рекао је водитељ Скот Хортон
Ништа им не иде за руком: Запад и Украјина полако схватају да неће победити Русију© Tanjug/ AP Photo/Libkos

Запад и Украјина су почели да схватају да немају шанси да изађу као победници у војној конфронтацији са Русијом, рекао је радио водитељ Скот Хортон на Јутјуб каналу "Џаџинг фридом".

"Западни медији се слажу да им ништа не успева. Чак и да Оружане снаге Украјине успеју да дођу до обале Азовског мора, тамо би биле опкољене и уништене", рекао је говорећи о току контраофанзиве.

Према његовим речима, тактика украјинске војске се у овом тренутку своди на то да покажу било какав успех у борбама како би Запад наставио са испоруком оружја.

Оружане снаге Украјине су 4. јуна покренуле контраофанзиву на запорошком, јужно-доњецком и артјомовском правцу и укључиле у борбу западно наоружање и бригаде које су обучавали НАТО инструктори.

Председник Русије Владимир Путин је раније истакао да су покушаји напредовања непријатељских трупа пропали, украјинска војска је заустављена и враћена на првобитне положаје.

Америчка Централна обавештајна агенција је у заблуди о циљевима Русије и Специјалне војне операције у Украјини, рекао је бивши аналитичар ЦИА и бивши званичник Стејт департмента Лери Џонсон за исти извор.

ЦИА стално понавља једну лаж - да Русија жели да обнови Совјетски Савез, "и даље причају те глупости", указао је Џонсон.

Према његовим речима, америчка политика слабљења Русије је погрешна.

Што се тиче циљева СВО, председник Русије Владимир Путин је раније нагласио да је Запад покушао да од Украјине направи енклаву за распад Русије, што је био један од разлога због који је Москва и покренула СВ.

Према речима председника, још 1991. године западне земље су гајиле наду да се Русија неће опоравити и да ће се сама распасти. Русија је, напротив, издржала и оживела, што прогања западне земље, објаснио је шеф државе.

image
VV inauguration
banner