Свет

Бивши оперативац ЦИА: Зеленском о глави не раде само САД, већ и најближи сарадници (ВИДЕО)

Aмеричке обавештајне агенције често елиминишу своје марионетске вође у страним земљама након што престану да буду од користи за Сједињене Државе, каже Лери Џонсон
Бивши оперативац ЦИА: Зеленском о глави не раде само САД, већ и најближи сарадници (ВИДЕО)Getty © Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Америчке обавештајне агенције планирају да ликвидирају украјинског председника Владимира Зеленског због његових неуспеха, изјавио је бивши оперативац ЦИА и одсека Стејт департмента за противтероризам Лери Џонсон.

"Ово је следећи очигледан корак. Питање је само да ли ће то урадити ЦИА или ће некога натерати да то уради. Мислим да Зеленски неће дуго живети, јер он није један од оних којима ће бити дозвољено да оде у егзил", рекао је Џонсон за Јутјуб канал "Редактед".

Према његовим речима, америчке обавештајне агенције често елиминишу своје марионетске вође у страним земљама након што престану да буду од користи за Сједињене Државе.

"Ова судбина ће ускоро задесити Зеленског, пошто је Запад незадовољан неуспесима Оружаних снага Украјине и неспособношћу украјинског политичара да организује успешну контраофанзиву", нагласио је.

Како је навео, највероватнија опција је експлозија у штабу украјинског председника, која се може представити као руски ракетни удар.

"Међутим, мислим да ће главни актери бити украјинска војска, односно главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни", закључио је.

Џонсон је раније изјавио да Сједињене Државе намеравају да физички уклоне украјинског председника и окриве Русију за његову смрт.

"Запад на овај или онај начин жели да елиминише Зеленског, а потом за то окриви Русију како не би преузео одговорност за његово убиство", сугерисао је Џонсон.

Према његовим речима, украјинском лидеру није остало још много времена на положају председника.

"Његови дани су одбројани", додао је Џонсон.

"Политико" је раније објавио да Украјина има план у случају убиства Зеленског, то јест да ће његову позицију, како је и предвиђено тамошњим уставом, преузети председавајући украјинском парламенту Руслан Стефанчук, који иначе не ужива велику подршку становништва.

image