Русија

Москва: Зеленски добар глумац у позоришту апсурда

Услови украјинског председника за наставак преговора са Кремљом су апсурдни, јер припајање Донбаса, Херсонске и Запорошке области Русији није ништа друго до повратак исконско руских територија, поручили су из Савета безбедности Русије
Москва: Зеленски добар глумац у позоришту апсурдаwww.globallookpress.com © Bai Xueqi

Услови које је украјински председник Владимир Зеленски навео као неопходне за поновни наставак преговора са Москвом су апсурдне, а сам Зеленски би по свој прилици био одличан додатак таквој врсти позоришта, рекао је данас представник руског комитета Савета безбедности за одбрану и безбедност Виктор Бондарев.

"Зеленски би био добар глумац у позоришту апсурда ... Захтеви које је Зеленски данас поставио као услове за мировне преговоре са Русијом – зар то није апсурдно?", написао је он на Телеграму и додао да је припајање Донбаса, Херсонске и Запорошке области Русији ништа друго до повратак исконско руских територија које су јој биле одузете током деведесетих.

Последња изјава руске стране уследила је као одговор на данашњу изјаву Зеленског који је, коментаришући тврдње медија да Запад "гура" Кијев на преговоре, нагласио да Украјина има "потпуно јасне" услове за њихов наставак.

То су: повратак територијалног интегритета Украјине, поштовање устава УН, рефинансирање свих губитака који су настали војним нападима руске стране, кажњавање свих ратних злочинаца, као и гаранције да се то више неће поновити.

Одговарајући на ове захтеве кијевског режима, Бондарев је додао да би Кијев први требало да изврши репарацију руској страни за све што је учињено од 2014. године. Москва такође сматра да би сваки војни преступник требало да буде кажњен и да се државни преврат из 2014. не сме поновити.

"Нећемо дозволити више да се на територији суседне државе деси такав хаос какав је владао у Украјини после 'Мајдана' у пролеће 2014.године. Не дозволимо да шачица варалица, извршивши нелегитимни државни удар, дође на власт и терорише народ", закључио је он.

image