Русија

Ни касетне бомбе им не помажу: Украјина не постиже напредак у Запорошкој области

Гранатирање касетном муницијом је интензивирано, али ми држимо своје положаје и не дамо да се пробије наша линија одбране, поручују из Запорошке области
Ни касетне бомбе им не помажу: Украјина не постиже напредак у Запорошкој областиwww.globallookpress.com © Patrick Pleul

Оружане снаге Украјине интензивирале су нападе касетном муницијом по линији фронта, али и по насељеним местима у Запорошкој области, рекао је данас члан Главног савета управе Запорошке области Владимир Рогов за "РИА Новости".

Ипак, како даље наводи, ни то није знатно помогло украјинској војсци, која ни уз такву муницију не постиже добре резултате. 

"Без обзира на нападе, наша армија држи све положаје, непријатељ не успева да пробије нашу линију одбране. Притом коришћење касетне муниције није дало украјинским борцима никакву предност, или успех на линији фронта", тврди Рогов. 

Подсетимо, касетна муниција, на коју је Москва упозоравала, данас се масовно користи у зони Специјалне војне операције, јер ју је Кијев добио од Велике Британије.

Москва је изричито упозорила да ће последице примене такве муниције бити дугорочне и погубне по становништво, те да је добар пример за то Југославија. Ипак, то није било довољно за актуелни кијевски режим, а ни за друге земље, јер и Сједињене Америчке Државе планирају да Кијеву испоруче касетне бомбе.

image
VV inauguration
banner