Русија

Лавров: САД управљају ратом у Украјини снабдевајући је оружјем и обавештајним подацима (ВИДЕО)

Евентуалне испоруке ракета великог домета Кијеву неће променити суштину онога што се дешава у Украјини, поручио је шеф руске дипломатије
Лавров: САД управљају ратом у Украјини снабдевајући је оружјем и обавештајним подацима (ВИДЕО)www.globallookpress.com © IMAGO/dts Nachrichtenagentur

Шта год да кажу САД, оне управљају ратом у Украјини, снабдевају ју је оружјем, муницијом, обавештајним подацима –једноставно они воде рат против Русије, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Украјину су годинама спремали да се бори рукама и телима да нанесе стратешки пораз Русији. Шта год САД говориле, оне управљају овим ратом, снабдевају кијевски режим оружјем, муницијом, обавештајним подацима – они воде рат против нас", казао је Лавров у интервјуу за програм "Москва. Кремљ. Путин", коментаришући одлуку Вашингтона да Кијеву испоручи ракете још већег домета. 

Лавров је додао да евентуалне испоруке ракета великог домета Кијеву неће променити суштину онога што се дешава у Украјини.

"Не могу да коментаришем њихове изјаве, јер се оне мењају из дана у дан. Можда припремају јавно мњење, али то да неће променити суштину онога што се дешава у Украјини је чињеница", нагласио је шеф руске дипломатије.

Раније је бивши саветник шефа Пентагона, пуковник у пензији Даглас Мекгрегор, рекао да  је америчка економија исцрпљена због жеље "САД да закрвари Русију украјинским сукобом".

Наием, како су медији раније пренели, САД разматрају испоруке ракета АТАKМС, домета до 300 километара или ракета са касетном муницијом, или обоје.

Према речима неименованих званичника, коначна одлука о испоруци још није донета.

image