Русија

Кадиров: Чеченски борци смело чувају отаџбину, јуче у Ростову чекали Путиново наређење

Војници су, према речима лидера Чеченије, деловали стриктно у складу са наређењем и сјајно испунили задатак који им је додељен
Кадиров: Чеченски борци смело чувају отаџбину, јуче у Ростову чекали Путиново наређењеwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Чеченски борци су јуче дошли до Ростова на Дону и спремно чекали наређење да почну са извршењем задатка, написао је лидер Чеченије Рамзан Кадиров на Телеграму у вези са побуном коју је предводио оснивач приватне војне компаније "Вагнер" Јевгениј Пригожин.

Борци Министарства одбране и Руске гарде у Чеченској Републици су од раног јутра били на спремни да изврше свако наређење руског председника Владимира Путина, из Чеченије је дошло 3.000 елитних војника да заштити Москву.

"Хвала свемогућем Алаху што је ситуација завршена без директног сукоба. Наши момци су показали високу борбену способност и спремност да бране Отаџбину по сваку цену на прву команду", написао је Кадиров.

За овај задатак је био ангажован командант специјалних снага "Ахмат" Апти Алаудинов и командант пука "Север-Ахмат" Зајнди Зингијев. Према речима Кадирова, чеченски борци су деловали стриктно у складу са наређењем и сјајно испунили задатак који им је додељен.

"Данас сам се још једном уверио да су наши борци поуздана баријера против сваке претње нашој држави, лојална и поуздана пешадија Врховног главнокомандујућег, председника Русије Владимира Путина", закључио је Кадиров.

Конвој приватне војне компаније "Вагнер" касно синоћ напустио је град Ростов на Дону, ситуација у граду је мирна, саобраћај Будјоновским проспектом је обновљен.

image