Русија

Руски системи ПВО оборили пет украјинских дронова, спречен терористички напад код Смољенска

Кијевски режим покушао је да изведе терористички напад на територији Руске Федерације уз помоћ три дрона, али су руске снаге успешно реаговале
Руски системи ПВО оборили пет украјинских дронова, спречен терористички напад код Смољенска© AP Photo/Libkos

Руске снаге спречиле су терористички напад кијевског режима оборивши три украјинска дрона која су летела изнад територије Руске Федерације, саопштило је руско Министарство одбране.

Дронови, чији је циљ био да изврше терористички напад, примећени су око 8 сати ујутру изнад територије Смољенске области, истиче Министарство у саопштењу.

Међутим, руски системи ПВО су на време приметили и уништили три украјинска дрона.

Ово није био једини напад на Смољенску територију данас. Руско Министарство одбране, јавило је нешто касније да је око 9 часова уследио нови покушај кијевског режима да изведе терористички напад уз помоћ два дрона.

И овај покушај је спречен, дронови су уништени, потврђују из војног ресора.

Оружане снаге Украјине редовно гађају пограничне територије Русије, користе дронове и организоване саботаже. Стога је у Брјанској, Курској и Белгородској области на снази жути (високи) ниво терористичке опасности.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, указала је раније портпаролка руског МСП Марија Захарова и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

image