Русија

Руска војска одбила осам напада украјинских јуришних група у правцу Артјомовска (ВИДЕО)

Током борбе, непријатељ je изгубио више од 300 војника и уништени су самоходни топ 'краб', топ Д-20, осам беспилотних летелица и два борбена возила
Руска војска одбила осам напада украјинских јуришних група у правцу Артјомовска (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Ministry of Defence of the Russi/Twitter.com

Припадници војне групе "Југ" одбили су осам напада јуришних група Оружаних снага Украјине у правцу Артјомовск и Авдејевск, а непријатељ је изгубио више од 300 војника, саопштио је портпарол групе Георгиј Минесашвили, преноси ТАСС.

"Јединице Јужне групе одбиле су осам напада украјинских јуришних група на правцу Артјомовск и Авдејевск. Губици непријатеља износили су више од 300 војника, самоходни топ 'краб', топ Д-20, два тенка, борбено возило пешадије, два борбена возила противваздушних ракетних система 'стрела-10', електронска обавештајна станица, као и седам возила и осам беспилотних летелица", навео је Минесашвили.

Како је додао, руске ракетне снаге и артиљерија погодиле су три украјинска складишта муниције у Красногоровки, Белогоровки и Краматорску, као и људство јединице 24. механизоване бригаде у области Џержинска.

Минесашвили је истакао да су трупе групе "Југ" уз помоћ авијације уништиле хангар са војном опремом Оружаних снага Украјине у правцу Доњецка. 

"Оперативно-тактичка авијација групе уништила је хангар са војном опремом, а војна авијација разбила је привремени пункт 110. механизоване и 79. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине у Новомихајловки и Авдејевки", указао је.

Минесавшили је додао да су посаде тешких система "солнцепек" погодиле упориште 54. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у близини села Верхнекаменскоје у ДНР. 

image