Русија

Председник Абхазије са Лавровом: Подржавамо СВО, уз Русију ћемо бити до краја

Најављено је потписивање новог договора, и истакнуто да ће Москва радити на томе да што већи број земаља призна Абхазију као суверену државу, док ће Абхазија са своје стране наставити да подржава СВО
Председник Абхазије са Лавровом: Подржавамо СВО, уз Русију ћемо бити до краја

Председник Абхазије Аслан Бжанија састао се данас у Сочију са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом и истакао да Абхазија подржава Специјалну војну операцију и да ће бити уз Русију до краја.

"Маске су пале", рекао је лидер Абхазије и додао да је "јасно са ким имамо посла", алудирајући на недавни инцидент у канадском парламенту, када су присутни аплаудирали борцу озлоглашене СС дивизије Галиција, Јарославу Хунки. 

Стога, како је додао, Русија може бити сигурна да је Абхазија са њом "до краја" и да ће је подржавати "у складу са њеним могућностима".

Говорећи о односима са Москвом у целини, Бжанија је оценио да се они развијају динамично и да су за то захвални руском руководству.

Истакао је и да је то што су две територије "усвојиле споразум о двојном држављанству битно постигнуће, што су многи дочекали са одушевљењем", а затим и најавио да се данас током дана очекује и потписивање плана консултација на нивоу Министарстава спољних послова Русије и Абхазије. 

Министар спољних послова Русије потврдио је данас да Русија подржава независност Абхазије и додао да ће наставити да ради на повећању броја држава које признају независност Абхазије. 

Лавров се, такође, захвалио Абхазији за то што редовно шаље помоћ борцима на фронту. 

image