Русија

Москва: Милион тона руског жита биће достављено тамо где је најпотребније

Русија ће испунити своје обећање и до краја године бесплатно ће снабдевати шест афричких земаља са више од 200.000 тона жита, истакао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Вершињин
Москва: Милион тона руског жита биће достављено тамо где је најпотребнијеGetty © David Rogers/Getty Images

У току је процедура достављања милион тона руског жита на прераду Турској, након чега ће оно бити послато у земље којима је најпотребније, рекао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Вершињин. 

"Прво бих потврдио да ово није део Црноморске иницијативе, Истанбулских споразума. Овим потврђујемо нашу намеру да помогнемо земљама у развоју, пре свега у Африци, али и на другим континентима у борби са несташицом хране", рекао је он током конференције за новинаре, преноси ТАСС.

"Ова процедура је у току", рекао је он, додавши да ће се руско жито "допремати земљама којима је заиста потребно, а не земљама са засићеним тржиштем, којима је испоручено украјинско жито раније ове године".

Москва ће испунити своје обећање да до краја године бесплатно снабде шест афричких земаља са више од 200.000 тона жита, истакао је Вершињин.

"То ће бити учињено у потпуности о трошку Русије", истакао је.

image
VV inauguration
banner