Русија

Убијено дете новинара "Спутњика" у нападу украјинског дрона на Белгород

Четворогодишња Амина била је ћерка новинара Хајбара Акифија, који ради у авганистанској редакцији "Спутњика", рекао је генерални директор куће "Росија сегодња" Дмитриј Киселев
Убијено дете новинара "Спутњика" у нападу украјинског дрона на БелгородGetty © David McNew/Getty Images

Три особе, укључујући мало дете, погинуле су, а две су тешко рањене у нападу украјинске беспилотне летелице на руску област Белгород, рекао је гувернер Вјачеслав Гладков у четвртак ујутро.

Према речима гувернера, противваздушна одбрана је пресрела беспилотну летелицу на путу ка главном граду региона, али су њени остаци погодили неколико стамбених зграда и изазвали пожар. Како је рекао, две куће су потпуно уништене, а још две су делимично оштећене.

"Нажалост, има жртава. Из рушевина су извучена тела две особе – мушкарца и жене. Претпоставља се да се испод рушевина налази дете", написао је Гладков на Телеграму.

Неколико сати касније, званичник је потврдио да је тело детета извучено из рушевина. Још две особе су задобиле повреде и хитно су превезене у болницу у критичном стању.

"Мушкарац је у коми, има опекотине дисајних путева, горњих и доњих екстремитета. Лекари процењују стање жене као тешко, има прелом доњег екстремитета и потрес мозга", додао је Гладков.

Руско Министарство одбране потврдило је да је украјински дрон уништен изнад Белгородске области у среду око 23:50, али се у кратком саопштењу нису помињале жртве нити материјална штета.

Кијев је последњих месеци појачао нападе на руску територију, пошто дуго најављивана контраофанзива украјинских снага није донела значајније победе.

Погинула ћерка новинара "Спутњика"

У данашњем нападу у Белгороду рањени су новинар "Спутњика" и његова супруга, а њихова четворогодишња ћерка је умрла, пренели су медији.

"Услед удара украјинске беспилотне летелице, наш радник, 29-годишњи Хајбар Акифи, који ради у авганистанској редакцији 'Спутњика' и његова супруга Рускиња Олга тешко су повређени и налазе се на интензивној нези", саопштио је генерални директор медијске групе "Росија сегодња".

"Догодила се огромна трагедија", рекао је Киселев, додавши да су погинули четворогодишња ћерка Амина, али и родитељи Акифијеве супруге Олге.

image