Русија

Кремљ: По стоти пут - Путин није болестан, мртав и не користи двојнике

За разлику од америчког колеге, руски лидер је евидентно способан да обавља своје дужности
Кремљ: По стоти пут - Путин није болестан, мртав и не користи двојникеwww.globallookpress.com © Alexei Nikolsky/ZUMAPRESS.com

Док Џозеф Бајден посрће, пада и губи се на сцени на очиглед света, Владимир Путин обавља своје дужности без икаквих знакова "замора материјала" што, ипак, не спречава западне медије да редовно спекулишу да је руски председник болестан, умире или је већ мртав, а мења га армија двојника.

Сваки пут када видите Путина у јавности, видите његовог двојника, једна је од теорија коју су пласирали (про)украјински и западни медији али и тајне службе уз "анализе" фотографија и снимака руског лидера на којима има или нема изражен подбрадак, нестрпљиво тапка стопалом, држи рукохват или не дај Боже стрчи низ степенице авиона - за разлику од америчког колеге који на степеницама редовно пада на њима.

Путин има рак, деменцију, Пакринсонову болест, шизофренију... Ове и сличне "медицинске анализе" тајних служби, инсајдера и других заинтересованих страна круже од почетка Специјалне војне операције у Украјини и Кремљ их је, као и све остале, уредно демантовао. Путин је то чинио и уживо, појављујући се доброг психо-физичког здравља на бројним догађајима.

За разлику од Бајдена који изгледа и понаша се као 80-годишњак (иако лекар Беле куће тврди да је "здрав" и "живахан" и способан да обавља државничке дужности), 71-годишњи Путин познат је као човек од акције са интензивним распоредом састанака и јавних наступа. 

"Приче о здравственим проблемима Владимира Путина су још једна новинска патка", рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков. "Са њим је све у реду".

Песков се, преносе руски медији, такође слатко насмејао на приче о двојницима руског лидера. "То спада у категорију апсурдних информативних подвала о којима са завидном упорношћу расправља читав низ медија. Ово не изазива ништа осим смеха", рекао је Песков.

image