Русија

Европска народна партија гласа да се Русија прогласи терористичком државом

Највећа странка Европског парламента осудила је учешће Русије у разговорима лидера Г20 на Балију
Европска народна партија гласа да се Русија прогласи терористичком државомwww.globallookpress.com © Philipp von Ditfurth/dpa

Највећа странка Европског парламента, Европска народна партија, осудила је учешће Русије у разговорима лидера Г20 на Балију.

"Дозвољавамо једном од директора терористичке државе да учествује као равноправан у дискусији о будућности света – то је оно што значи дозволити Лаврову да седи за истим столом са остатком лидера Г20. Ово је неприхватљиво. Никада не би требало да преговарамо са терористима", побунила се литванска посланица Европског парламента и потпредседница ове групе за спољне послове Раша Јукневичијене.

Она је најавила и да ће на следећем пленарном заседању Европског парламента та партија гласати за резолуцију "да се Руска Федерација прогласи терористичком државом".

Група Европске народне партије и раније је осудила руску специјалну војну операцију у Украјини, и затражила да Владимир Путин и његови сарадници, укључујући Александра Лукашенка, буду проглашени за ратне злочинце.

 

image
VV inauguration
banner