Русија

Володин: Они који су почели санкциони рат против Русије и Кине сада трпе последице

Губитак суверенитета доводи до губитка државности истиче председник Државне думе и истиче да се Русија и Кина залажу за мултиполарни свет и правичан светски поредак, који омогућава свим државама да заштите свој суверенитет и да се развијају у у складу са њиховим циљевима и задацима
Володин: Они који су почели санкциони рат против Русије и Кине сада трпе последицеwww.globallookpress.com © Icana News Agency/Keystone Press Agency

Државе које су започеле санкциони рат против Русије и Кине трпе последице тог рата, указује председник Државне думе Вјачеслав Володин на састанку са професорима и студентима Универзитета Нанџинг који студирају руски језик.

"Ако је 2012. године, према подацима Светске банке, Кина била друга, а Русија шеста међу светским економијама, онда је крајем прошле године Кина заузела прво место, Русија је постала пета економија у свету и највећа у Европи – ево резултата непријатељских акција", објашњава он.

У протеклих 10 година против Руске Федерације је уведено преко 17 хиљада санкција, додао је Володин и подсетио на покренуте трговинске ратове против Кине и уведена ограничења.

"Живимо у времену изазова, али нису проблеми једино са чиме се сусрећемо. Ово је и време прилика", наводи он.

Предност државног уређења Русије и Кине и уједно оно што их спаја је задатак наведен у њиховим Уставима, основним законима, а то је изградња суверених држава, а таквих је данас мало, одговара председник Државне думе на питање студента шта је предност државног уређења Русије и Кине.

Резултати које су и Кина и Русија оствариле у великој мери постигнути су захваљујући њиховом суверенитету, а сваки другачији приступ не би довео до таквог напретка и резултата, додаје Володин истичући значај суверенитета.

"Губитак суверенитета доводи до губитка државности, а на основу бројки и чињеница јасно је да нема много држава које имају апсолутни суверенитет. Под суверенитетом се не подразумева само државност, већ и очување обичаја, традиције, историје, културе, језик – све што одређује идентитет нације и веру", појашњава председник Државне думе.

Када нека држава изгуби суверенитет временом губи и своју историју и културу, језик, а на тај начин и сама држава престаје да постоји, објашњава он и истиче да се Русија и Кина залажу за мултиполарни свет и правичан светски поредак, који омогућава свим државама да заштите свој суверенитет и да се развијају у у складу са њиховим циљевима и задацима.

Делегација Државне думе коју предводи Володин борави у Кини у званичној посети од 21. новембра до данас. Володин се у Пекингу састао са кинеским председником Си Ђинпингом и председавајућим Сталног комитета Народног конгреса Џаом Леђијем и другим високим званичницима Кине.

image