Русија

Володин у Пекингу: Развијамо међупарламентарне односе Русије и Кине (ВИДЕО)

Председник Државне думе разговарао је са председником Сталног комитета Народног конгреса о законодавним решењима питања билатералне сарадње, у интересу народа двеју земаља
Володин у Пекингу: Развијамо међупарламентарне односе Русије и Кине (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Alexander Kazakov/Kremlin Pool

Председник Државне думе Вјачеслав Володин састао се данас са председником Сталног комитета Народног конгреса Кине Џаом Леђијем и најавио развој нових формата који ће допринети развоју руско-кинексих односа.

Разговарали су о развоју међупарламентарних односа Русије и Кине, пре свега о питањима законодавне подршке одлукама Владимира Путина и Си Ђинпинга.

Володин је нагласио да су односи Русије и Кине свеобухватни, а динамику одређују шефови држава. Државници две земље, са своје стране, морају да ураде све да обезбеде законодавно решење питања билатералне сарадње, у интересу народа двеју земаља, истиче Володин на састанку.

Председник и делегација Државне думе је од данас до 23. новембра у званичној посети Кини. Они посећују главни град – Пекинг, али и Нанђинг. По доласку у кинеску престоницу, положили су венац на Споменик народним херојима и посетили Музеј Комунистичке партије Кине.

image