Русија

Шојгу: Све чланице сагласне, ОДКБ има заједнички систем ПВО

Јединствени систем противваздушне одбране земаља чланица Организације уговора о колективној безбедности заправо је изграђен, са сваком од држава постоје одговарајући билатерални споразуми, казао је руски министар
Шојгу: Све чланице сагласне, ОДКБ има заједнички систем ПВОGetty © Photo by Ramil Sitdikov - Host Photo Agency

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу каже да је на основу билатералних споразума са земљама чланицама Организације Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) створен јединствен систем противаздушне одбране.

"Имамо споразум о систему противваздушне одбране са сваком од држава. Са Јерменијом, са Казахстаном, са Киргистаном, са Таџикистаном и наравно са Белорусијом", каже Шојгу за канал "Русија 1".

На прошлонедељном састанку лидера ОДКБ у Минску говорило се о питањима опште безбедности, а као једно од главних истакло се формирање јединственог и заједничког система ПВО који ће служити свим земљама ОДКБ, које је предложио руски председник Владимир Путин.

И Шојгу је боравио у Минску и одатле јавио да Русија наставља да чини све како би ојачала и заједнички систем ПВО са земљама чланицама ОДКБ и да се заједнички систем противваздушне одбране унапређује у складу са искуством стеченим у Специјалној војној операцији.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner