Русија

Медведчук: Сукоб Зеленског и Залужног је системске природе, јер се Зеленски меша у војне ствари

Уместо да се бави својим послом, Зеленски бира да са својим кловновима шврља по другим земљама и тражи новац, каже бивши украјински политичар, који сада живи у Русији
Медведчук: Сукоб Зеленског и Залужног је системске природе, јер се Зеленски меша у војне ствариwww.globallookpress.com © Sergei Chuzavkov

Данас се много говори о сукобу председника Украјине Владимира Зеленског и главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног, али званични Кијев то демантује. Међутим, овај сукоб уопште није личне, већ системске природе, и тренутно га је немогуће превазићи, поготово што је судбина Залужног заправо већ одлучена, пише бивши украјински политичар Виктор Медведчук у ауторском чланку за "Смотрим.ру".

"Ради се о томе да је Зеленски цивил, који је зашао у војне послове, и већ другу годину за редом на томе покушава да изгради рејтинг. Проблем је што Зеленски не зна ништа о војним питањима, што значи да је сукоб са професионалним војним особљем неизбежан. Хитлер је такође имао сукоб са генералима, пошто је фирер био занесен политичким циљевима и веровао у сопствену пропаганду, али није имао времена да процени стварност. Али Хитлер је ипак био каплар, имао је борбено искуство, награде и ране", појашњава он.

Стога је, додаје, Зеленски нека врста "недовршеног Хитлера" - његов сукоб са војницима почиње да добија на снази, а украјински председник трпи пораз на свим фронтовима.

"Војна реторика Зеленског је чиста фарса, која систематски води ка још једном поразу – поразу у информационом рату. Он, као папагај, понавља једно те исто", наводи Медведчук. 

"Али постоји још један фронт где Зеленски трпи тежак пораз. На крају крајева, задатак председника није да се меша у војне ствари, већ да организује јаку позадину. Зеленском је ова активност досадна; радије обилази друге земље у потрази за новцем. И док његов циркус и кловнови путују широм земаљске кугле, у држави се дешава толики неред да Руси почињу да се доживљавају као ослободиоци", закључује Медведчук.

image