Свет

Медведчук: Крај лажних западњачких митова у Украјини

Ближи се тренутак када ће Зеленског отписати јер је истрошен - довољно су се послужили њиме, његова корист за Запад већ иде ка нули, оцењује бивши украјински политичар у тексту у којем разоткрива заблуде које су пласиране Украјинцима
Медведчук: Крај лажних западњачких митова у Украјиниwww.globallookpress.com © Sergei Chuzavkov

Украјина обележава деценију циничне обмане сопственог народа, од којег су направили покусног кунића западних обавештајних служби. Мајдан је био у потпуности лажан мит, који је уништио украјинску државност, донео раскол у друштву и натерао огроман број људи да предузима кораке који им нису у интересу, навео је Виктор Медведчук, бивши украјински политичар, у ауторском чланку за "Смотрим.ру". 

Медведчук, сада већ бивши украјински политичар, који се налази у Русији, осврнуо се у тексту на познати "Мајдан", који је, чини се, заувек изменио ток историје и развоја Кијева. У вези са тим споменуо је главне тенденције данашњег кијевског руководства и заблуде којима се индоктринирају становници Украјине, који су, како оцењује, натерани "да верују у оно чега нема".

Он закључује да је безбедносна, економска и политичка ситуација у земљи постала толико лоша да "Запад већ размишља да означи Украјину и Зеленског као пропали пројекат":

"Ближи се тренутак када ће отписати Зеленског због тога што им више није потребан. Довољно су се послужили њиме, његова корист за Запад већ иде ка нули".

Ипак, главни део текста није о Зеленском, већ о кључним, како их назива,  "фатаморганама" које се пласирају украјинском друштву.

Ево о каквим је фатаморганама реч. 

Фатаморгана 1: Чека нас богатство ако уђемо у ЕУ

"Читав политички и информациони систем Украјине подржава фатаморгане, које су господари са Запада наметнули Украјинцима", пише он, додајући да чланство у ЕУ неће обогатити Украјину, јер "украјински пољопривредни производи подривају економију ЕУ", те би њено чланство "једноставно уништило" европски блок.

"Украјина је одувек била житница и ковачница Русије, али не и Европе. Украјина може бити богата само са Русијом, а ко у то не верује нека погледа економске показатеље савремене Украјине. Стога, Украјинци су се на Мајдану борили за своје сиромаштво, што је потврђено и десет година након тог догађаја", оцењује он. 

Фатаморгана 2: О слободама на Западу

Тврдња да су западњаци најслободнији људи на свету није ништа друго до реклама за артикл чији је рок трајања истекао, наводи даље Медведчук.

"Запад, наравно, може да прогласи 'слободу' за ЛГБТ особе, али таква 'слобода' није ништа друго до напад на традиционалне хришћанске вредности које су формиране вековима. Данас грађанин САД не може да заштити своју децу од 'сексуалног васпитања' – ако не дозволи својој деци да похађају такве часове, мораће да одговара. Родитељ једноставно нема право да васпитава дете у складу са вредностима у којима је и сам одгајан", навео је он.

"Савремена Украјина није постала слободнија после Мајдана. Напротив, опозиција је потиснута, опозициони медији затворени, руски језик забрањен, а споменици културе варварски уништавани. Испада да су се Украјинци на Мајдану борили против својих права и за успостављање диктатуре", закључује Медведчук.

Фатаморгана 3: Улазак у НАТО и потчињавање САД ће решити наше проблеме

Када је кијевски режим одлучио да иде путем НАТО-а он је крочио на пут рата, који земљи уопште није био потребан, подсећа још Медведчук.

"Чини се да би придруживање снажном војном блоку требало да реши проблеме безбедности и стабилности у региону, али у стварности је све супротно. НАТО апсолутно не планира да ратује за Украјину, као што је хиљаду пута речено. Али у исто време, Украјину гурају ка рату, снабдевају оружјем и користе као овна против Русије. Далеко од тога да је Украјина прва земља која је, изабравши прозападни курс, ушла у рат, претрпела велике губитке и изгубила државност. А и како да је не изгуби ако се Украјинци не боре за интересе свог народа", навео је он.

Само наивни људи верују да, ако држава подржава интересе Сједињених Држава, онда ће и САД подржати интересе те земље. 

"НАТО базе у било којој земљи уопште не значе мир и стабилност. То само значи да ће се држава повиновати интересима САД, а ако буде наређење да се ова земља уништи - нема везе, само пословно и ништа лично. Ако јагње делује у најбољем интересу вука, мало је вероватно да ће вук деловати у најбољем интересу јагњета", истиче он. 

image