Свет

Медведчук: Кијевска власт продаје грађане ономе ко плати више

Украјинска власт не тражи јединство од грађана, већ масовну хистерију, коју користи у систему глобалног просјачења, истакао је украјински опозициони политичар
Медведчук: Кијевска власт продаје грађане ономе ко плати вишеwww.globallookpress.com © Sergei Chuzavkov/Keystone Press Agency

Кијев манипулише подацима анкета да би оправдао своју политику, написао је у новом чланку украјински опозициони политичар Виктор Медведчук.

"Украјинска влада користи социолошка истраживања као јак аргумент за исправност своје политике. Ипак, према овим студијама, грађани Украјине не желе никакав мир са Русијом и верују у брзу победу, не желе никакве изборе", написао је Медведчук на Телеграм каналу Друга Украјина.

Истовремено, Медведчук поставља питање да ли су ове студије "једноставно јефтине лажи и манипулације" и доказује ову тезу. Он наводи податке из различитих социолошких истраживања да наводно 93 или 97 одсто Украјинаца верује у победу Украјине, док 74 посто сматра да је победа само достизање граница из 1991. године.

"А сада да видимо кога питају. Социологе, наравно, не занима мишљење милиона грађана који су напустили земљу, а то је таква 'ситница' од трећине до половине становништва", рекао је Медведчук.

Многи од анкетираних одговарају неискрено, сматра политичар.

"Просечан Украјинац, без икаквих социолошких анкета, зна тачан одговор, а зна и шта ће бити с њим ако га не каже", каже Медведчук.

"Украјинска власт не тражи јединство од грађана, већ масовну хистерију, коју користи у систему глобалног просјачења... Продаје своје грађане ономе ко понуди највише. А интересе Украјинаца, попут суверенитета земље, ова господа не разматрају", резимирао је политичар.

image