Русија

Неприродно је: Руско друштво не жели неограничену родну самоидентификацију

Америка се не само грубо меша у унутрашњу политику Русије, већ врши притисак на правосуђе и грубо изврће чињенице, истиче председник Комисије Државне думе за истрагу мешања страних држава у унутрашње послове Русије Василиј Пискарев
Неприродно је: Руско друштво не жели неограничену родну самоидентификацијуGetty © Photo by Lisa Maree Williams

Појединцима у руском друштву, чак и да имају најразличитије политичке ставове, дубоко су туђе идеје неограничене родне самоидентификације које се намећу споља, истиче председник Комисије Државне думе за истрагу мешања страних држава у унутрашње послове Русије Василиј Пискарев.

"Руси не желе да на силу уводе такве односе у свој свакодневни живот", наглашава Пискарев.

Према његовим речима, управо је увођење на силу кршење људских права, са којим су већ увелико суочавају грађани САД који се придржавају традиционалних погледа на породицу.

"Али Стејт департмент нема ништа да каже како би њих заштитио", додаје.

Америка се не само грубо меша у унутрашњу политику Русије, већ врши притисак на правосуђе и грубо изврће чињенице, додаје он.

Наиме, помоћник америчког државног секретара Џим О'Брајен сматра да проглашење међународног ЛГБТ друштвеног покрета као екстремистичке организације "озбиљно подрива заштиту људских права и угрожава слободу изражавања свих Руса", како је објавила америчка амбасада у Москви на друштвеним мрежама.

"Држава се не меша у лични живот ове групе људи, већ предузима мере да заштити друштво од агресивног наметања нетрадиционалних породичних односа, промоције педофилије и ширења идеја о промени пола и сексуалним девијацијама међу децом", истиче Пискарев у саопштењу.

Одлука Врховног суда Русије издваја екстремисте из опште масе људи који се придржавају нетрадиционалне сексуалне оријентације, а упорни покушаји промовисања екстремистичке агенде имају за циљ подривање руске државности и рушење духовних основа друштва, објашњава он.

Медији и невладине организације које контролише Запад одмах су обојили своје логотипе у дугине боје, испуњавајући команде из Вашингтона и Брисела, али њихови читаоци су масовно прекинули да их прате на друштвеним мрежама, додаје он.

image