Русија

Путинов лет у Абу Даби пратила четири руска ловца Су-35С

Авиони Су-35С полетели су са оперативног аеродрома у Русији у тешким временским условима са јаком кишом и ударима ветра. Ловцима су управљали пилоти прве класе

Авион у којем се налазио руски председник Владимир Путин био је у пратњи ловаца Су-35С ваздушно-космичких снага Русије, све до слетања у Абу Даби, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Ловци су носили стандардно наоружање различитих класа. Авиони Су-35С полетели су са оперативног аеродрома у Русији у тешким временским условима са јаком кишом и ударима ветра. Ловцима су управљали пилоти прве класе", рекао је Песков.

Песков је рекао да су за ваздушну подршку председничком авиону добијене специјалне дозволе за лет од држава преко чијих територија Путинов авион лети и захвалио се тим државама на сарадњи, преноси РИА Новости.

Председник Русије Владимир Путин рекао је да су односи Русије и Уједињених Арапских Емирата достигли изванредно висок ниво и да су Емирати главни партнер Русије у арапском свету.

Из Абу Дабија председник одлази на преговоре у Саудијску Арабију , а затим у Москву. Руски лидер би требало да у четвртак у руској престоници разговара са председником Ирана.

image