Русија

Медведев: Пролиће се нове реке крви у Украјини, породица Бајден одговорна

Администрација америчког председника бестидно тражи новац од Конгреса за свој ратни бизнис и притом хистерично упозорава да ће у супротном да се деси најгоре – рат са Русијом
Медведев: Пролиће се нове реке крви у Украјини, породица Бајден одговорна© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Примитивна уцена Бајденове администрације и бесрамно тражење новца од америчког Конгреса уопште нису новост. И раније у историји су амерички председници тражили од својих законодаваца доларе који наводно једини могу да их спасу од рата са Русијом, указује заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Дајте новац нашем момку (унесите жељено презиме), иначе ћемо морати да започнемо рат са Русима", пише Медведев на Телеграму и указује на већ виђену, добро познату формулацију.

"Међутим, никада нису изнудили толики новац за неку државу која је у распаду и никад нису тако агресивно и дрско извлачили новац за државу која је отворено корумпирала актуелног председника САД и чланове његове породице", нагласио је Медведев.

Подсећа да никада, од кубанске ракетне кризе, претња директним сукобом између Русије и НАТО-а који би довела до Трећег светског рата није била тако стварна.

"Ово је нови феномен у америчком политичком дискурсу, који су креирали Џозеф и Хантер Бајден и њихови партнери. Чека их импичмент, што је мало вероватно, и изгубљени избори, што је врло вероватно. Отуда и бестидне уцене, непрекидна хистерија и дивља предвиђања на рачун Русије", пише Медведев на Телеграму.

Администрација америчког председника и "њихово преплашено чедо" ће тај новац и добити, указује он.

"Не сада, следеће године. По сваку цену наставиће ратни бизнис. А за те паре пролиће се нове реке крви за које је одговорна породица Бајден и бандеровска багра", указује Медведев.

image