Русија

Песков: Москва не види напредак у мировном процесу, СВО се наставља

Председник Русије Владимир Путин неколико пута дневно разговара са министром одбране Руске Федерације Сергејем Шојгуом о СВО
Песков: Москва не види напредак у мировном процесу, СВО се настављаwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Владимир Путин сада је видео целу Русију, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков након посете руског лидера Чукотки.

Песков је нагласио да Москва "не види напредак у мировном процесу око Украјине и стога наставља Специјалну војну операцију".

"Што се тиче неких мировних процеса, још увек нема ничега. Потпуно су необјашњиви процеси под 'формулом мира' украјинског председника Владимира Зеленског: нека комбинација земаља које разговарају о некој 'формули мира' без учешћа Русије. То је веома чудан процес и ништа друго, то јест с тим у вези нема ничег озбиљног", рекао је Песков.

Он је истакао да де факто и даље постоји правно фиксирано одбијање Кијева да води било какве преговоре.

Говорећи о датуму састанка Путина и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, казао је да он још увек није одређен, већ ће бити договорен дипломатским путем.

"Постоји стална потреба за комуникацијом између два председника, а ако је потребно, телефонски разговор може бити организован веома брзо, за неколико сати", појаснио је Песков.

Он је додао да Путин неколико пута дневно разговара са министром одбране Руске Федерације Сергејем Шојгуом о питањима СВО.

Подетимо, председник Русије Владимир Путин посетио је данас најисточнији руски регион Чукотку, што је његова прва радна посета ове године.

Ово је уједно и први пут да се Путин налази у посети овом далекоисточном субјекту Руске Федерације, будући да никада пре није био у њему, о чему је и сам говорио.

Након Чукотке, Путин ће посетити Хабаровск на далеком истоку Русије, где ће се састати са представницима локалних предузећа и видети који су планови за развој градова у овом делу државе.

image