Русија

Медведев о нападу на Јемен: САД отвориле нови фронт, скрећу пажњу са Украјине

Бивши председник Русије поручио да је крађа у крви корумпираних бандероваца из Украјине, који ће покрасти све милијарде, које буду добијали из Европске уније или преко океана
Медведев о нападу на Јемен: САД отвориле нови фронт, скрећу пажњу са Украјине© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Американци су ноћас отворили нови фронт против јеменских Хута, како би одвратили пажњу од "својих проблематичних кијевских штићеника", који праве огромне проблеме, оцењује данас заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

Медведев је тако укратко прокоментарисао последње нападе на Хуте. "Комерсант" преноси да су САД и Велика Британија извеле чак 73 напада по позицијама јеменских Хута и тако усмртили пет њихових бораца. Последњу ескалацију на Блиском истоку, Медведев је повезао са украјинском кризом и признањем Пентагона да није добро испратио шта се десило са свим оружјем, који је дат Украјини, након чега је упозорио да све што се даје Украјинцима бива покрадено и прошверцовано, јер је, како каже, "крађа у крви корумпираних бандероваца".

"Дуго су нам викали (и мени лично на уво преко друштвених мрежа) да су припадници бандеровског руководства Украјине безгрешни непохлепни људи, да нису украли ни долара. Свете патриоте. Ми лажемо, немамо доказа. Али, не. Испоставило се да су они обичне и бескомпромисне варалице, које се баве проневером великих средстава намењених за оружје, које се даје Украјинцима. Што је и требало доказати!", написао је Медведев данас на Телеграму.

Он је подсетио да је "Њујорк тајмс" објавио информацију да Пентагон није водио рачуна куда иде оружје које се даје Украјини тако да је нестало оружје у вредности од милијарду долара. То је скоро 40.000 јединица оружја, у које спадају дронови камиказе, преносиви противваздушни ракетни системи и уређаји за ноћно посматрање, додаје бивши председник Русије. 

"А сада се амерички луткари плаше да је оружје могао да украде и шверцерима да неко из њихове труле камариле или кијевски грабежљивци. И то је јако добро што је тако. Крађа је у крви корумпираних бандероваца на генетском нивоу. Крали су, краду и крашће", каже он.

"Сећам се како се један украјински патриота изненадио када сам га питао зашто неки човек излази на изборе, јер није имао шансе. 'Шта', чуо сам изненађено. 'Ово му је последња прилика да украде новац!', рекао је овај Украјинац", наводи Медведев.

У томе је, како наводи, читава филозофија украјинске елите.

"Тако да дајте им своје милијарде господо из ЕУ и преко океана. Све ће бити брзином светлости покрадено", цинично је прокоментарисао Медведев.

image