Русија

Кремљ: Путин у фебруару у Турској, у плану разговори о Украјини

Јуриј Ушаков, помоћник Путина, поновио је да је Москва отворена за преговоре и напоменуо да их није блокирала руска страна, него Кијев
Кремљ: Путин у фебруару у Турској, у плану разговори о УкрајиниGetty © Misha Friedman / Stringer

Председник Русије Владимир Путин у фебруару ће посетити Турску, где ће разговарати, пре свега, ситуацији у Украјини, потврдио је данас помоћник Путина Јуриј Ушаков, додајући да је посета у припреми.

Ушаков је, у разговору са новинарима, поновио и да је Русија била и да и даље јесте отворена за преговоре, али, како је истакао, нема с ким да разговара.

Помоћник Путина је подсетио да је Кијев забранио својим званичницима да преговарају са Москвом, све док је на власти председник Владимир Путин, и у том контексту истакао да преговоре није обуставила руска страна, већ Кијев.

То су, подсетимо, раније потврдили и украјински званичници, и то неколико њих, наводећи да је замало потписани мировни споразум на крају није успео, јер се умешао бивши британски премијер Борис Џонсон.

Ушаков данас није прецизирао када би се посета могла одиграти, али дипломатски извори "РИА Новости" из Анкаре наводе да би то могло бити 12. фебруара.

image