Русија

Симоњан указала на одговорност САД за убиство цивила у ЛНР: Америко, прибери се и пробуди

Симоњан је, гостујући у емисији "Вече са Владимиром Соловјовом" на ТВ каналу Русија 1 указала на америчку одговорност за смрт 28 цивила
Симоњан указала на одговорност САД за убиство цивила у ЛНР: Америко, прибери се и пробудиwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

Главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан поручила је Вашингтону да се прибере и пробуди, истичући да је амерички ХИМАРС МЛРС убица цивила у Лисичанску.

Симоњан је, гостујући у емисији "Вече са Владимиром Соловјовом" на ТВ каналу Русија 1 указала на америчку одговорност за смрт цивила 28 цивила у пекари у Лисичанску, Луганска Народна Република.

"Аерички ХИМАРС-и су их све побили. Америко, ХИМАРС-ом су убијени људи који су дошли у суботу само да једу пецива и пију кафу са својим породицама. Ти, Америко, то радиш. Монструозна трагедија", рекла је Симоњан, напомињући да "у овоме, као и обично, нема војног смисла".

Симоњан је такође подсетила на вечне хуманистичке вредности које су својевремено прокламовале и саме Сједињене Државе.

Тако је подсетила на речи из Декларације независности САД, документа који је означио и почетак постојања Америке као државе. 

"Има тако дивних речи да се сви људи рађају једнаки, и свако има право на живот, слободу и потрагу за срећом. Зашто си ти, Америко са једном апсолутно хришћанском етиком ускраћујеш потрагу за срећом, слободом и животом овим људима који тамо живе", упитала је Симоњан, присетивши се и Мартина Лутера Кинга и Харијет Бичер Стоу, који су се борили за слободу, додајући:

"Сети се себе, Америко, прибери се и пробуди."

Украјинске трупе гарантирале су јуче пекару у Лисичанску.

image
VV inauguration
banner