Русија

Украјинци гранатирали пекару у ЛНР, убијено најмање 15 људи (ВИДЕО)

Како је прецизирала војна команда ЛНР, два цивила су погинула, а шесторо је пребачено у болницу
Украјинци гранатирали пекару у ЛНР, убијено најмање 15 људи (ВИДЕО)

Украјинске трупе гарантирале су пекару у Лисичанску, сумња се да је десетине људи заробљено под рушевинама, навео је шеф Луганске Народне Републике Леонид Пасечник на Телеграм каналу.

"Оружане снаге Украјине гранатирале су пекару у Лисичанску, под рушевинама су цивили. Наши непријатељи, без успеха на фронту, напали су цивилно становништво. Знајући да викендом становници долазе да купе свеж хлеб, отворили су ватру на зграду", написао је Пасечник.

Припадници Министарства за ванредне ситуације раде на лицу места, покушавајући да дођу до настрадалих користећи специјалну опрему.

Лисичанск се налази поред линије фронта. Украјинска војска је, напуштајући насеље, дигла у ваздух и уништила део административних зграда. Услед борби оштећени су важни инфраструктурни објекти. Украјинске оружане снаге настављају да гарантирају овај град.

Операција потраге и спасавања у Лисичанску након удара Оружаних снага Украјине се наставља, најмање 15 особа је погинуло, 10 је спасено и предато лекарима, саопштила је прес-служба руског Министарства за ванредне ситуације.

"Нови терористички напад представља 'захвалност' кијевских екстремиста за 'великодушну' финансијску помоћ држава Европске уније. Позивамо Парижане да замисле како су ујутру отишли да купе багет. или становнике Рима, како су отишли да попију кафу уз кроасан, али уместо свежег пецива, кући доносе рођаке које су убили или ранили украјински терористи", изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Руске Федерације Марија Захарова.

image
VV inauguration
banner