Русија

Захарова: Бајдена прислушкују! Одакле "Политику" тако поверљиве информације?

Америчке службе су, када год било речи о "намерама Кремља" и "плановима Москве", тврдиле да "имају стопостотне доказе" које никада нису обелоданили, али су их смело користили као конкретне чињенице, указала је званична представница руског МСП
Захарова: Бајдена прислушкују! Одакле "Политику" тако поверљиве информације?Getty © Chip Somodevilla

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова указала је да америчког председника Џозефа Бајдена прислушкују и да садржаји његових поверљивиџ разговора лако доспевају у јавност.

"Где су све те америчке специјалне службе? Како 'Политико' добија тако осетљиве и нецензурисане информације?", написала је Захарова на Телеграму

"Политико" је јавио да је амерички председник изнео непристојне опаске о израелском премијеру Бењамину Нетанјахуу. Нешто раније је објављено да је Бајден, у приватним разговорима са сарадницима, назвао бившег америчког председника Доналда Трампа непристојним именима.

Амерички медиј то сазнаје од неколико извора и, ако им је веровати, Бајден је једном приликом бившег председника назвао "болесним копилетом", а другом приликом је употребио цензурисану лексику.

У прилог претпоставке да Бајдена прислушкују иде и чињеница да су америчке обавештајне службе, кад год је било речи о "намерама Кремља" и "плановима Москве", тврдиле да "имају стопостотне доказе" које никада нису обелоданили, али су их смело користили као конкретне чињенице, закључила је Захарова.

image