Русија

Медведев: Стигло и прво признање да ће Лавов бити нови главни град Украјине

Бизнис сектор који је одговоран за изградњу нове железнице од Шпаније до Украјине боље процењује ситуацију од политичара, каже бивши председник Русије
Медведев: Стигло и прво признање да ће Лавов бити нови главни град Украјинеwww.globallookpress.com © Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool

Изгледа да је стигло и прво признање да ће Лавов, највећи град у западној Украјини, постати и нови главни град те земље, написао је на Иксу заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев, коментаришући вест да ће велика железница која полази из Шпаније и која ће се пружати преко јужне Европе завршавати управо у том граду, а не у Кијеву.

"Изгледа да је то прво признање да ће Лавов-Лемберг бити нова престоница Украјине у границама Лавовске области. А поента овде није у томе да се путеви на западу и у Малорусији разликују по ширини. Једноставно бизнис сектор је много далековидији од политичара", прокоментарисао је Медведев.

Ипак, на ову тему говорили су и на Западу. 

Један од бивших помоћника заменика министра одбране САД Стиверн Брајен пре пар дана такође је изјавио да би главни град Украјине могао бити премештен у Лавов, или негде на запад, а за то, како је додао, већ види неке назнаке.

"Чим дође до правог руског продора кроз садашњу линију фронта, што ће резултирати повлачењем украјинских трупа, влада Зеленског практично неће моћи да опстане у Кијеву", закључио је бивши сарадник Пентагона.

image