Русија

Медведев о обарању авиона: Биће још горе, Украјинци ће бомбардовати своје градове и села

Вечан помен нашим пилотима. Они су хероји, поручио Дмитриј Медведев
Медведев о обарању авиона: Биће још горе, Украјинци ће бомбардовати своје градове и селаwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Прича о уништењу авиона Ил-76 је прича о унутрашњој политичкој борби неонацистичких елита у Кијеву, "борба свиња у кориту", написао је данас на Телеграму заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев након вести да се војно-транспортни авион Ил-76, који је превозио 65 припадника Оружаних снага Украјине на размену срушио у Белгородској области Русије. 

Област се, подсетимо, налази на самој граници са Украјином, и од почетка Специјалне војне операције редовна је мета украјинских снага. 

"Вечан помен нашим пилотима. Они су хероји", прокоментарисао је Медведев и додао да ни "украјинске породице нису дочекале своје из Русије". 

"Биће још горе. Ови изроди, да би се одржали на власти, с лакоћом ће убијати своја војна лица и ратне заробљенике, што су научили за 700 дана Специјалне војне операције. Они ће немилосрдно бомбардовати своје градове и села, претварајући у пепео њихове домове и спаљујући њихове старце и децу".

За њих не постоје никаква ограничења, јер се ради о новцу и власти, појаснио је Медведев. 

Руска страна након напада поручила је да је за обарање авиона крив Кијев. То је рекао председник Думе Вјачеслав Володин, а потврдило је руско Министарство одбране, док су из Кремља за сада одлучили да се уздрже од коментара. Један од посланика Думе открио је да је Кијев знао путању авиона који је превозио украјинске војнике. 

Украјински медији, међу којима су "РБЦ-Украјина" и "Украјинска правда" пишу да су Оружане снаге Украјине обориле Ил-76.

Ипак, украјински званичници за сада су само рекли да потврђују да је за данас била планирана размена заробљеника, али да, као што су рекли из Главне обавештајне управе украјинске војске, констатују да се "размена данас неће одржати". 

image
VV inauguration
banner