Русија

НАТО "трофеји" у напуштеној фабрици кокса у Авдејевки (ВИДЕО)

Међу ратном опремом, руски војници су лоцирали контролне центре беспилотних летелица поред терминала "старлинк"
НАТО "трофеји" у напуштеној фабрици кокса у Авдејевки (ВИДЕО)© Diego Herrera Carcedo/Anadolu

Приликом прегледа фабрике кокса у Авдејевки, где су се раније налазили војници Оружаних снага Украјине, руске трупе су откриле контролне пунктове беспилотних летелица поред терминала за сателитску комуникацију "старлинк", саопштило је руско Министарство одбране.

Наиме, руска војска ушла је на територију фабрике, која се сматра највећом те врсте у Европи, и прецизним и координисаним акцијама пронашла украјинске положаје, елиминисала их и подигла руску заставу на кров објеката. 

"Током операције руска страна није претрпела никакве губитке", саопштило је Министарство. 

Пронађено је и на десетине противтенковских бацача граната које производе земље НАТО-а, заједно са њиховом муницијом, као и ручне бомбе, аутоматско оружје, патроне и суви оброци. 

"Све су то напустили украјински војници који су панично побегли из фабрике под притиском руских трупа", закључили су у Министарству.

Авдејевку, која се налази око 10 километара северозападно од Доњецка, руске снаге су потпуно ослободиле од украјинских војника

Под непрекидном ватром руске артиљерије, само део украјинских формација успео је да напусти то подручје у раштрканим групама, остављајући за собом оружје, муницију и војну опрему.

image