Русија

У Авдејевки пронађена војна складишта, трага се за местима за мучење и гробницама

У сарадњи са локалним становницима, након чишћења терена, Москва ће документовати све злочине кијевског режима почињене у том граду, поручују руски званичници
У Авдејевки пронађена војна складишта, трага се за местима за мучење и гробницама© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Украјинци су имали посебне просторије за мучење у Авдејевки, као и масовне гробнице у које су бацали лешеве, рекао је данас за "РИА Новости" специјални амбасадор руског Министарства спољних послова за злочине кијевског режима Родион Мирошник.

Мирошник додаје да, иако се зна да ова места постоје, за њима се још трага, и траже се докази за њихово постојање. По том питању, како каже, руска страна сарађиваће са становницима Авдејевке, а Москва ће са житељима града покушати да документује и све злочине кијевског режима.

Саветник шефа ДНР Игор Кимаковски додао је за ТАСС да је у граду пронађено и неколико складишта НАТО оружја, међу којима су биле и гранате са бојним отровом чије је коришћење забрањено.

Такође, руски медији су јуче пренели да су на телима погинулих бораца који су се борили на страни Украјине пронађени америчка и пољска обележја на униформама.

Авдејевка је, подсетимо, ослобођена пре неколико дана, о чему је министар одбране Русије Сергеј Шојгу 17. фебруара известио и председника Русије. 

Град се налази 13 километара северно од Доњецка.

image