Русија

Руска војска ослободила Ласточкино: Наставља се напредовање западно од Авдејевке

Потврда руског министарства стигла је након што је украјинска војска два пута објавила информацију о повлачењу из поменутог села
Руска војска ослободила Ласточкино: Наставља се напредовање западно од Авдејевкеwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Оружане снаге Руске Федерације ослободиле су село Ласточкино које се налази западно од Авдејевке, саопштило је Министарство одбране РФ.

"Јединице групе 'Центар' ослободиле су село Ласточкино и настављају са побољшавањем ситуације дуж читаве линије фронта", наводи се у саопштењу.

Потврда руског министарства стигла је након што је украјинска војска два пута објавила информацију о повлачењу из поменутог села. Први пут је украјинска страна ово објавила 24. фебруара, међутим представник оперативно-стратешке групе "Таврија" Дмитри Лиховој изјавио је да су се украјинске трупе "повукле у западне обронке села".

Међутим, током данашњег дана Лиховој се поново обратио са другачијом изјавом:

"Јединице украјинске војске су се повукле из Ласточкина како би припремиле нову линију одбране".

Ослобођење овог села је наставак офанзивних операција руске војске, које су уследиле након ослобођења Авдејевке, са циљем потискивања украјинских снага што даље од Доњецка, како би се спречило гранатирање престонице ДНР.

image