Русија

Захарова о реакцији на снимак из Немачке: У Берлину не постоји јединствена влада

Једини разлог постојања медија у Немачкој је одржавање илузије народне демократије, каже Марија Захарова
Захарова о реакцији на снимак из Немачке: У Берлину не постоји јединствена влада© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Чињеница да немачки званичници нису дали коментаре о снимку разговора официра о нападу на Кримски мост указује на то да у тој држави не постоји јединствена влада, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Она је на Телеграму навела да је поента немачких медија да "одржавају илузију народне демократије".

Захарова је скренула пажњу на чињеницу да коментаре немачких владиних структура у вези са снимком разговора војних званичника нису дали званични представници, већ се они појављују на медијима са линковима на неименоване изворе, или су "ужасно вишесмерни".

"Да ли је то изненађујуће? Наравно да није. То значи да у Немачкој не постоји јединствена влада. Елите, власти и народ немају одговорност једни према другима, а ни повратне информације. Ово је директан доказ одсуства демократије", додала је Захарова.

Према њеним речима, то показује и да је "једини разлог постојања медија у Немачкој одржавање илузије народне демократије".

"Све информације су искривљене, њихово представљање је исценирано, а власт нема никакву одговорност", истакла је Захарова.

Она је напоменула да постоји "невидљива и непозната сила за немачке бираче, која није повезана са изборним системом, унутар државног апарата Немачке, која сада управља том државом".

Портпаролка руског МСП напоменула је да грађани Немачке сада имају "јединствену шансу да се спасу – да повуку ову нит и натерају званичне власти да директно разговарају о томе шта се дешава у држави".

Раније је немачки канцелар Олаф Шолц обећао да ће хитно разјаснити ситуацију поводом објављивања снимка разговора немачког војног особља о планираном нападу на Кримски мост, и кратко рекао да је у питању веома озбиљна ствар.

image