Русија

Срамота, Немачка изгубила образ: Руска мисија у УН о разговору немачких официра

Ово више није иста Немачка са којом је Русија потписала пријатељске уговоре деведесетих и двехиљадитих година, оценио је први заменик сталног представника РФ при УН Дмитриј Пољански
Срамота, Немачка изгубила образ: Руска мисија у УН о разговору немачких официраGetty © Michael M. Santiago

Снимак разговора немачких официра у ком се чује да планирају напад на Кримски мост уз могућу употребу ракета "таурус" представља срамоту и губитак образа за Немачку, оценио је први заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански.

"Немачка је овим показала своје нове боје. Лажљива, подла, агресивна, реваншистичка и русофобична", написао је он на Иксу.

Према речима руског дипломате, након што су руске службе разоткриле разговор немачких официра, аналогија са 1930-им годинама је неизбежна.

Немачка више није земља са којом је Русија деведесетих и двехиљадитих година потписала пријатељске уговоре, поручио је он.

Након што је канцелар Олаф Шолц изјавио да неће слати ракете дугог домета "таурус" Украјини зато што би то подразумевало немачке војнике на украјинском тлу, на снимку који је у јавност изнела главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан чује се како немачки високи официри разрађују напад на Кримски мост. 

Судећи према том запису, у разговору учествују четворица официра међу којима је и шеф Одељења за операције и обуку Војно-ваздухопловних снага.

Официри, поред осталог, разматрају како да испоруче ракете "таурус" и како да обуче украјинске војнике да испале те ракете на Кримски мост, тако да Немци не пређу "црвену линију" и да не постану очигледни учесници сукоба у Украјини.

image