Русија

Медведев о снимку немачких официра: Немачка се спрема за рат са Русијом

Заменик председника Савета безбедности Русије је указао да ће немачке власти, након што се сазнало да су немачки официри разматрали напад на Кримски мост, покушати да заташкају ситуацију и слажу да политичко руководство с тим, наводно, нема никакве везе
Медведев о снимку немачких официра: Немачка се спрема за рат са Русијомwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Немачка се спрема за рат са Русијом, навео је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев на Телеграму коментаришући снимак на ком се чује како официри Бундесвера разговарају о могућности напада на Кримски мост. 

Сада ће владајући политички савез у Немачкој покушати да заташка ситуацију, како би се ублажило негодовање јавности због разговора немачких официра, оценио је Медведев.

Немачке власти ће сад покушавати да се изваде како су то, наводно, војне махинације, "њима не треба хлеба, само би да играју те њихове ратне игре" и да политичко руководство с тим, наводно, нема никакве везе, навео је Медведев.

"Штавише, на челу немачког руководства налази се  мирољубиви момак Шолц, који одбија Бандеровцима да испоручи ракете средњег домета. Он није упућен али ће решити све", додао је иронично бивши председник Русије.

Чак и да нису знали и да нису наредили напад на Кримски мост, историја памти много примера када је војска уместо цивилних власти доносила решења о почетку рата, подсетио је руски званичник.

"Тако ће и сад доћи код Шолца и рећи му: 'Господине рајх канцелару, у Украјини је оборен пројектил који је, судећи по типу и путањи, летео за Берлин.' И шта ће Шолц да им одговори? Је ли? Јасно је као дан", напоменуо је Медведев.

Покушаји да се разговори официра Бундесвера представе као игрица тенкића и ракета били би злонамерна лаж, јер Немачка се спрема за рат са Русијом, закључио је Медведев. 

image