Русија

МО Русије потврдило: Уништен још један амерички "абрамс"

Из Министарства одбране РФ додају и да је током противбатеријске ватре на Авдејевском правцу уништено неколико артиљеријских средстава украјинске војске
МО Русије потврдило: Уништен још један амерички "абрамс"Getty © Artur Widak/Anadolu Agency

Министарство одбране Руске Федерације објавило је дневни извештај у коме се потврђује да је током јучерашњег дана на авдејевском правцу уништен још један основни борбени тенк М1А1 СА "абрамс".

"Непријатељ је изгубио више од 490 војника, два тенка, укључујући 'абрамс' америчке производње, четири борбена возила пешадије, међу којима три америчка 'бредлија', три борбена оклопна возила и 12 аутомобила", наводи се у делу саопштења који се односи на Авдејевски правац.

Из Министарства одбране РФ додају и да су, током противбатеријске ватре на овом делу фронта, погођене и самоходна хаубица "акација", вучна хаубица "мста-б", самоходна хаубица "гвоздика" и три вучне хаубице Д-30.

Као што је већ познато, руски борци у саставу 30. моторизоване бригаде из Самаре су током јучерашњег дана у рејону села Бердичи поготком из ручног ракетног бацача у пределу гусеница онеспособили "абрамс", након чега је амерички тенк уништен уз помоћ два ФПВ дрона "упир".

Недељу дана пре тога, 26. фебруара уништен је први "абрамс" у зони СВО, такође на Авдејевском правцу, осим два тенка руски борци су до сада уништили и два инжињеријска возила М1150 заснована на "абрамсу".

image