Русија

Шојгу: Руска предузећа решавају проблем заштите од далекометног наоружања непријатеља (ВИДЕО)

Министар одбране Руске Федерације је истакао да је један од главних задатака противбатеријских система тренутни одговор на непријатељско гранатирање
Шојгу: Руска предузећа решавају проблем заштите од далекометног наоружања непријатеља (ВИДЕО)© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service

Руски министар одбране Сергеј Шојгу наложио је руководству концерна "Алмаз-Антеј" и главнокомандујућем Копнене војске генералу армије Олегу Саљукову да интегрише произведене противбатеријске радарске системе са ударним наоружањем. 

Наиме, Шојгу је данас проверио напредак државног одбрамбеног налога предузећа Концерна за ваздушно-космичку одбрану "Алмаз-Антеј".

"Један од главних задатака тих система је тренутни одговор на непријатељско гранатирање. Таква интеграција не треба да утиче само на ватрено оружје, већ и на беспилотно", казао је Шојгу. 

Руски министар је истакао да се противбатеријски радарски системи морају користити за покривање објеката у регионима Руске Федерације који се граниче са Украјином, а не само у зони Специјалне војне операције.

"Предузећа концерна 'Алмаз-Антеј' решавају проблем заштите од ударних беспилотних летелица већег домета, ракета ХИМАРС и совјетских модела ударног наоружања у служби Оружаних снага Украјине", указао је Шојгу.

Генерални директор Концерна за ваздушно-космичку одбрану "Алмаз-Антеј" Генадиј Бендерски уручио је министру одбране мобилну тачку навођења за гађање ваздушних циљева и најновије моделе противбатеријских контра-станица, чија је производња успешно савладана прошле године. 

image