Русија

Наставља се руско напредовање на авдејевском правцу

Руска војска је у том правцу заузела још повољније положаје наставивши да спроводи офанзиву након заузимања тог града
Наставља се руско напредовање на авдејевском правцу© Bulkin Sergey/news.ru

 Руска војска је заузела повољније позиције на авдејевском правцу, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Руска војска је у Авдејевском правцу заузела још повољније положаје наставивши да спроводи офанзиву након заузимања тог града. Такође, у том правцу су гађани положаји пет украјинских бригада и то у местима Очертино, Новоселовко, Торецка и Новогродовка у Доњецкој Народној Републици", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је руска војска одбила два напада украјинских јуришних авиона у рејонима насеља Дружба и Шуми, као и седам контранапада четири бригаде Оружаних снага Украјине у областима Бердичи, Тоненки, Первомајски, Орловка, Петровски и Северни у ДНР.

Током борбе, руска војска је погодила артиљеријски систем америчке производње М777, борбено возило РМ-70 "вампир" чешке производње и противбатеријски радар АН/ТПК-48 америчке производње.

У јужнодоњецком правцу руска војска је одбила један напад Кијева и нанела губитке украјинској војсци.

"Кијев је остао без 140 војника, а онеспособљено је и једно возило 'страјкер'. Руске снаге уништиле су и украјински ракетни систем С-300 и складиште муниције за три украјинске бригаде које су размештене у близини места Степово у Запорошкој области", додаје се.

image