Русија

Још једно хапшење руских обавештајаца: Московљанин ометао рад ПВО

Мушкарац имао задатак да саботира руске системе противваздухопловне одбране, па је тако лансирао дрон који је требало да буде мамац у непосредној близини објеката Министарства одбране Русије, наводи се у саопштењу ФСБ-а

Федерална служба безбедности Руске Федерације привела је становника Москве који је, по инструкцијама из Кијева, усмеравао дрон на војне објекте како би утицао на противваздухопловну одбрану, саопштила је руска служба. 

Истрага је утврдила да је држављанин Русије успоставио контакт са представницима украјинских специјалних служби и једном од националистичких паравојних терористичких организација.

У почетној фази деловања Московљанин се, у складу са налозима непријатеља, бавио пропагандом зарад дискредитације Специјалне војне операције, а утврђено је да је слао фотографије и видео материјале регрутима које је извештавао о обављеном послу.

Након тога је добио задатак да се супротстави руским системима ПВО, па је тако монтирао и лансирао дрон који је требало да буде мамац у непосредној близини објеката Министарства одбране Русије.

Истражно одељење ФСБ је против њега покренуло кривични поступак, приведеном лицу је одређен притвор.

Ухапшено лице је признало и указало на тачну локацију скровишта где се налазе компоненте коришћене за израду коришћеног оружја. Све материјалне доказе обавештајци су открили и запленили.

image