Русија

Кијев наставља да напада: Погинула девојка у Белгороду, руска ПВО обара украјинске ракете и дронове

Украјина је појачала нападе на циљеве на руској територији. Синоћ је оборено девет пројектила "вампира" и три пројектила "урагана" изнад Белгородске области. Руски системи противваздухопловне одбране оборили су током ноћи и јутра 36 украјинских дронова изнад територије РФ. У Запорошкој области је погођено бирачко место, нема жртава
Кијев наставља да напада: Погинула девојка у Белгороду, руска ПВО обара украјинске ракете и дронове© Tanjug/Belgorod region governor Vyacheslav Gladkov telegram channel via AP

У Белгороду је овог јутра погинула девојка од 16 година услед ракетног напада са украјинске територије, јавио је гувернер Белгородске обалсти на Телеграму

Граната је погодила приватну стамбену зграду у којој се налазила девојка, навео је Гладков и изразио искрено саучешће породици. "Са вама тугује цела Белгородска област, цела наша земља", написао је.

"Разговарао сам са њеним оцем на лицу места. Њен тата је у шоку и такође је повређен, има затворену повреду главе, опекотине тела и тровање угљен-моноксидом. Он је колима Хитне помоћи пребачен у Градску болницу у Белгороду. Обезбеђена је сва неопходна медицинска нега", навео је Гладков.

Овог јутра, око 8 часова, кијевски режим је покушао да изведе терористички напад на Белгородску област користећи девет пројектила вишецевног ракетног система РМ-70 "вампир" и три пројектила вишецевног ракетног система "ураган", саопштило је руско Министарство одбране.

Руски системи ПВО су и тамо реаговали на време и уништили све ракете, наводи се у саопштењу.

Ратовање дроновима

Данас у 10:15 по локалном времену спречен је покушај кијевског режима да изведе терористички напад уз помоћ дронова на територији Руске Федерације, саопштило је руско Министарство одбране.

Руски системи ПВО оборили су украјински дрон изнад Московске области, наводи се у саопштењу.

А у току протекле ноћи и јутра , обустављени су покушаји кијевског режима да изведе терористичке нападе на територији Руске Федерације. Руска ПВО пресрела је и уништила 35 дронова.

Изнад Московске области је оборено четири дрона, изнад Белгородске три, Калушке два, Орловске и Ростовке области по један, изнад Курске обалсти три, а изнад Краснодарског краја чак 17 дронова, прецизирали су у Министарству.

Украјинска војска напала бирачко место у Запорожју 

"У граду Каменка-Дњепровскаја у Запорошкој области су терористи из Украјине извели двоструки удар камиказа дроновима 'заноза' на бирачко место које се налази у градском културном центру", јавио је председник Координационог савета за интеграцију нових региона при Јавној комори Руске Федерације Владимир Рогов на Телеграму

Напад се, судећи по времену када је Рогов поделио објаву, десио у раним јутарњим часовима, зграду коју су погодили је захватио пожар.

Међутим, представници Министарства за ванредне ситуације Русије који су стигли да угасе пожар не могу да почну са радом јер украјински дронови не престају са нападима, потврдио је Рогово.

Према његовим речима, за сада нема жртава.

"Ми из Запорожја смо направили свој избор и потврдићемо га колико год пута да је потребно!", поручио је Рогов.

Неколико дана уочи председничких избора у Русији, који су почели 15. марта а трају до данас, Украјина је појачала нападе на циљеве на руској територији, а, како су руске власти и упозоравале, напади се се наставили и за време избора.

Претходна два дана, као и неколико дана непосредно пред председничке изборе у Русији, остаће упамћени по, до сада, невиђеним нападима са украјинске територије на пограничне области Руске Федерације, али и на бирачка места и грађане који на територији нових руских региона први пут изражавају своју слободну вољу.

Напади кијевског режима имају за циљ мешање у одржавање председничких избора, оценио је председник Русије Владимир Путин.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner