Русија

Настављају се напади на територију Русије: Руска ПВО оборила 15 "вампира"

Неколико дана уочи председничких избора у Русији, који су почели јуче и трајаће до недеље 17. марта, Украјина је појачала нападе на циљеве на руској територији, а како су руске власти и упозоравале, напади се настављају и данас
Настављају се напади на територију Русије: Руска ПВО оборила 15 "вампира"© Vadim Savitsky/Global Look Press

Дежурне снаге руске противваздушне одбране уништиле су изнад Белгородске области 15 ракета вишецевног система "вампир" украјинских снага, саопштило је руско Министарство одбране.

"Данас око 17.00 часова по московском времену, заустављен је покушај кијевског режима да изврши терористички напад на циљеве на територији Руске Федерације помоћу вишецевног ракетног система РМ-70 'вампир'", наводи се у саопштењу.

Неколико дана уочи председничких избора у Русији, који су почели јуче и трајаће до недеље 17. марта, Украјина је појачала нападе на циљеве на руској територији, а како су руске власти и упозоравале, напади се настављају и данас.

Троје деце је погинуло раније у украјинском гранатирању Петровског округа у Доњецку, написао је градоначелник Алексеј Кулемзин на Телеграму.

Оружане снаге су у "варварском гранатирању" погодиле једну од зграда у области где се налазе приватне куће након чега је избио пожар, прецизирао је градоначелник и навео да је троје деце погинуло.

Лидер ДНР Денис Пушилин рекао је да се наставља потрага за људима који су испод рушевина.

Такође, претходно су изнад Белгородске области руски ПВО системи уништили седам украјинских пројектила вишецевног ракетног система "вампир", саопштило је руско Министарство одбране. 

image