Русија

Медведев: Уништавање француске војске у Украјини биће наш славни задатак

За петлове из француског руководства, овај корак ће бити раван гиљотини, навео заменик председника Савета безбедности Русије
Медведев: Уништавање француске војске у Украјини биће наш славни задатакGetty © Andrea Verdelli

Ако Француска пошаље своје трупе у Украјину, њихова ликвидација биће приоритет и славни задатак руских Оружаних снага, написао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев на свом Телеграм каналу.

Медведев сматра да ће бити корисно уколико Французи пошаљу пар пукова у Украјину, јер ће имати проблема да их сакрију, због чега неће бити тешко да се открију и униште, а онда неће бити могуће сакрити масовну погибију француских професионалних војника.

"Њихово уништавање биће приоритет и славан задатак наших Оружаних снага", написао је Медведев и додао:

"За петлове из француског руководства, ово ће бити равно гиљотини. Раскомадаће их бесни рођаци и зли представници опозиције, којима је речено да Француска није у рату са Русијом, а ово ће бити лекција и за друге немирне идиоте у Европи".

Медведев је потом нагласио да ће поново постати релевантни стихови Пушкина:

"Зато, с нама покушајте речима, чувајте своје зле синове, јер много је места на руским пољима, што крију дедова ваших гробове".

Раније је директор Руске спољно-обавештајне службе Сергеј Наришкин рекао да Француска припрема контингент за слање у Украјину, који би у првој фази био састављен од око 2.000 војника. Истовремено, према његовим речима, Јелисејска палата каже да је број убијених Француза у Украјини "већ прешао психолошки праг", а објављивање таквих података може да изазове протесте грађана.

image
VV inauguration
banner