Русија

Дума: Француска војска у Украјини неће ништа променити на фронту, већ ће поделити земљу

Улазак француске, пољске или неке друге стране армије у Украјину значиће територијалну поделу украјинске земље и то неће имати никакве везе са пружањем помоћи Кијеву, упозорава руска Дума
Дума: Француска војска у Украјини неће ништа променити на фронту, већ ће поделити земљуwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Француска војска неће моћи ништа да уради у Украјини, али њено појављивање у тој земљи мора бити забележено, рекао је за "РИА Новости" Алексеј Журављов, први заменик председника Комитета за одбрану Државне думе Русије.

"Ових 2.000 људи неће ништа урадити. Друга је ствар да их треба јасно евидентирати. Они се заиста овде спремају да убијају наше војнике, официре и цивиле", рекао је Журављов, коментаришући данашње саопштење руске службе, која тврди да Париз активно припрема око 2.000 војника за одлазак у Украјину. 

Осим тога, из Думе поручују да, уколико у Украјину стигне војска других земаља, то ће онда значити и поделу те земље.

"Када се ради о уласку војске Пољске или Француске у Украјину треба схватити да ће се ту онда већ радити о територијалној подељености земље. Можемо рећи да се тако припремају за преговоре, не само са Русијом, већ и међусобно. Напомињем да овај план нема никакве везе са помагањем Кијеву", рекао је други члан руске Думе из истог комитета за "РИА Новости", Адаљби Шхагошев, који је уз то напоменуо да француске јединице већ сада имају губитке.

Журављов је, с друге стране, додао и да Французи неће тако лако опростити свом руководству погибију француских војника у другој држави, и то борећи се на страни неонациста и терориста. 

"Тамошње друштво је, наравно, забринуто – ако губици постану још већи, биће их тешко сакрити, а то прети да доведе до експлозије у друштву".

Из Думе још подсећају да је ситуација у тој земљи већ сада доста нестабилна.

"У Француској су пољопривредници спремни да упадну у Јелисејску палату како украјинско жито не би стигло на њихово тржиште", напомиње Журављов.

На ову тему данас је, подсетимо, ексклузивно за руске медије говорио и лидер француске партије "Патриоте" Флоријан Филипо, који је упозорио да би објављивање информације о погибији француских војника у Украјини, и Макроновим плановима о слању трупа у ту земљу могли довести до огромног скандала и озбиљних последица по тренутно руководство у Паризу. 

image